Kína mindenestül

Nem mindennapi utazásra invitáljuk Önt Kína varázslatos tájaira és nyüzsgő városaiba induló utunkon. Megismerheti e távoli ország évezredes kultúráját, szokásait és betekintést nyerhet az itt élők mindennapjaiba. Pekingben beléphet a Tiltott Városba, Xi’anban megcsodálhatja a híres terrakotta hadsereget, Guilinban pedig hajókázhat a csodálatos cukorsüveg hegyek környékén.

Kína - 13 nap

Indulás magyar idegenvezetővel: 2017. október 14.

(Igény esetén májusban is indítunk csoportot)

Résztvevők száma:Részvételi díj (Ft/fő) / Egyágyas felár:
2-5 fő esetén, helyi, angol nyelvű idegenvezetővelár lekérésre
10 fő esetén, magyar nyelvű csoportkísérővel675 000 Ft/fő / 220 000 Ft
15 fő esetén, magyar nyelvű csoportkísérővel615 000 Ft/fő / 220 000 Ft
Hongkongi rész120 000 Ft/fő
Az ár tartalmazza: 
 •  szállást 3-4*-os szállodákban, standard kétágyas szobában reggelivel
 •  Másodosztályú vonatjegyet Peking és Xian között, valamint Xian – Luoyang, Luoyang – Shanghai között
 •  A programban megjelölt étkezéseket (R-reggeli, E-ebéd, V-vacsora)
 •  A belső repülőjegyet illetékkel Shanghai és Guilin között
 •  A transzfereket a repülőterekről a szállodákig és vissza, a körutazás során a szállodák és a műemlékek között légkondicionált autóval vagy kisbusszal
 •  A helyi városnézéseket légkondicionált autóval vagy kisbusszal
 •  Angol nyelven beszélő helyi idegenvezetőt, 10 fő felett magyar csoportvezetőt
 •  A belépőket a múzeumokba és műemlékekbe
Az ár nem tartalmazza: 
 •  A nemzetközi repülőjegyet a Budapest – Peking, Hongkong-Budapest szakaszon
 •  A baleset- és poggyászbiztosítást, az útlemondási biztosítást (nem kötelező, de irodánkban is megkötheti)
 •  A programban megjelölteken felüli étkezéseket
 •  Az egyéb személyes kiadásokat
 •  A borravalókat (javaslat: 5 USD a helyi idegenvezetőknek)
 •  A kínai vízum díját (19.000 Ft/fő, a budapesti követségen intézendő, irodánk az ügyintézést vállalja)
Részletek: 

1. nap: Budapest – Peking
Indulás Pekingbe, utazás egy átszállással.

2. nap: Peking
Érkezés Pekingbe, majd transzfer a szállodába. A szobák elfoglalása és rövid pihenés a szállodában. Délután autóba szállunk és ellátogatunk a Nyári Palotához
Éjszaka a szállodában.

3. nap: Ming-sírok, Nagy Fal (R, E)
Reggel 7-kor ébresztő, majd a reggelit követően indulás a Pekingtől 50 kilométerre lévő Ming sírokhoz, a kínai császári dinasztiák sírjaihoz. A sírokhoz vezető több kilométer hosszú út mentén állat- és emberlakokat ábrázoló szobrok állnak. A XV. században ismét Peking lett a kínai birodalom fővárosa, így ettől kezdve 13 uralkodót temettek el a Ming császárok sírkertjében. A sírok közül talán a legszebb Wan-li császár síremléke, amely 1587-ben készült el. A 27 méterrel a felszín alatt elhelyezkedő impozáns sírkamrát Földalatti Palotának is nevezik.
Délután 1:30-kor utunkat a Kínai Nagy fal egy kevésbé zsúfolt része felé vesszük. A Nagy fal Pekinghez legközelebbi szakasza a fővárostól mintegy 70 kilométerre észak-keletre található. A több mint 6000 kilométer hosszú építmény – tulajdonképpen erődök sorozata – a Pohai-öböl partján fekvő Shanhaiguantól a Góbi-sivatagtól délre fekvő Jiayuguanig húzódik. A hatalmas falat eredetileg a környező vidékeken élő nomád törzsek ellen való védekezésként építették. A falat már az i.e. 500-as években elkezdték építeni, és a Han-dinasztia idején fejezték be a munkálatokat, igaz később többször átépítették. A Nagy Fal egyes részei a közhiedelemmel ellentétben „csupán” 5-600 évesek.
Este visszatérünk Pekingbe, ha kedvünk tartja, sétálni megyünk a Hutong-ba, a tradicionális épületekkel és sikátorokkal teli, hangulatos, hagyományőrző negyedbe, és beülünk egy kávéra. Vacsorára kipróbáljuk a híres pekingi kacsát egy étteremben.
Éjszaka a pekingi szállodában.

4. nap: Peking – Xi'an (R, E)
Korai reggelit követően a Tien Tan-hoz (Az Ég Templomához) indulunk, ahol Kína legismertebb templomcsarnokai láthatók. A templom 273 hektáros területen fekszik, így területe négyszer akkora, mint a Tiltott Városé. A templomot szintén Jung-lo császár építtette, és kezdetben az Égnek és a Földnek szóló áldozatok bemutatására szolgált.
Ezt követően felkeressük a Tiltott Várost és a híres Tienanmen teret, a Mennyei Béke Kapujának terét. A tér környékén kormányzati épületek találhatók, északi részén a Tienanmen kapubástya áll, amely 1651-ben nyerte el mai formáját, a bástya meghosszabbításában húzódnak a császárváros egykori falai. A tér déli részén áll Mao Ce-tung mauzóleuma, ahol kristálykoporsóban tekinthető meg a nagyvezér.
A Tienanmen kapubástya túloldalán az egykori császári palota a Tiltott Város áll, délelőtti városnézésünk másik célpontja. Ez a mintegy 500 éves épületegyüttes egyes vélemények szerint a világ legnagyobb fennmaradt császári palotája. A 10 méter magas, 9000 helyiségből álló palota 24 császár otthonául szolgált az évek során. A Tiltott Város két részből áll, déli felén a hivatalos célokat szolgáló hatalmas csarnokok vannak, míg északi részén hangulatos parkokat és lakóépületeket láthatunk.
Egy finom ebéddel búcsúzunk Peking városától, majd vonatra szállunk, és a szuper expresszel Kína egykori fővárosába, Xi’an-ba megyünk.
Privát transzfer a szállodába, pihenés. Éjszaka Xi’anban.

5. nap: Xi’an (R, E)
Xi’An „Chang’An”(Hosszú nyugalom) néven Kína első jelentős fővárosa volt. Tizenegy dinasztia ugyanennyi évszázadon át innen kormányozta a birodalmat, és innen indul a Nyugat-Ázsiába vezető híres Selyem út is. A város az első évezred végén egymilliós lakosságával a világ legnagyobb városának számított.
Reggelit követően egész napos városnézésre indulunk: megnézzük a Vadludak Nagy Pagodáját a városfaldéli részénél. A Pagoda 652-ben épült, de többször átépítették, míg elnyerte mai formáját. A hétszintes pagoda 65 méter magas, szomszédságában pedig kisebb testvére a Vadludak Kis pagodája áll.
Délután a világ nyolcadik csodájaként számon tartott terrakotta hadsereget tekintjük meg. A több ezer életnagyságú katonaszobrot Qin Shi Huang császár hadseregéről mintázták.
Este visszatérünk a szállodába, szabad program, pihenés.

6. nap: Xi’an – Luoyang (R)
Reggel privát transzfer az állomásra és indulás Luoyangba vonattal (kb. 2 óra)
Az érkezést követően rövid pihenés a szállodában, majd délután látogatás a Longmen barlangoknál („a sárkány kapuja” barlangok).
A Longmen a kínai Buddhista művészet egyik legszebb példája, mely több tízezer Buddha szoborral büszkélkedhet. Összesen 2 345 barlang, 100 000 szobor, 2 500 sztélé, dombormű és véset található itt, valamint több, mint 60 Buddhista pagoda csodás tarmészeti övezetben. A hely 2000 óta az UNESCO örökségi listáján is szerepel.
Éjszaka Luoyangban.

7. nap: Luoyang – Shanghai (R)
Reggel transzfer a vonatállomásra és utazás Shanghai-ba, Ázsia egyik legnagyobb gazdasági központjába.
Az érkezést követően transzfer a szállásra, majd délután elkezdjük Shanghai felfedezését. A városnézés alkalmával sétálunk az óvárosi utcákon, az üzletekkel és bevásárlóközpontokkal teli Nanking úton, Shanghai legforgalmasabb utcáján, valamint felkeressük a híres Bundot is.
Vacsoránkat a híres TV toronyban fogyasztjuk el.
Éjszaka Shanghaiban.

8. nap: Shanghai (R)
Reggeli után városnézésre indulunk, amelynek során felkeressük a Jade Buddha templomát, ahol az egyetlen tömb burmai zöld jádéból készült Buddha szobor látható.
Délután szabad program, pihenés
Késő délután az óvárosba látogatunk el, és felkeressük az eredetileg palotának épült Örömök Kertjét, a város legrégebbi parkját, az 1559 és 1577 között épült Yu Yuan-t. A nyüzsgő nagyváros közepén fekvő parkban csend és nyugalom várja az utazót, ahol tavak, apró pavilonok és egy bazár is található.

9. nap: Shanghai – Wuzhen (R)
A reggelit követően privát transzfer Kína egyik leghíresebb vízi városába, Wuzhen-be.
A rengeteg kanálisra épült település 1300 éve alig változott, vagyis a mai napig őrzi hagyományait. Épületeit újjáépítették vagy renoválták eredeti forájuk szerint, és 2001-től az USESCO kulturális örökségi listáján is szerepel. Sétálunk a csatornák mentén, megcsodáljuk a teliholdat imitáló hidakat, ellátogatunk egy két kiállításra, vagy beülünk egy hagyományos kínai étterembe.
A város este a leghangulatosabb, mikor a kis utcákat tradicionális lampionok világítják ki, ezért az éjszakát Wuzhenben töltjük.

10. nap: Wuzhen – Shanghai – Guilin (R)
Reggeli után transzfer a shanghai-i repülőtérre, és indulás a természeti képződményeiről, karszthegyeiről híres Guilinba.
Érkezés után elfoglaljuk szállásainkat majd rövid pihenés. Ebéd után elindulunk, hogy felkeressük a híres Vörös Nádsíp barlangot, amely a környéken termő nádfajtáról kapta a nevét.
Éjszaka Guilinban.

11. nap: Guilin (R)
Egész napos kirándulás a Longshengi rizsteraszokhoz.
Éjszakára visszatérünk Guilinba.

12. nap: Guilin – Yangshuo
Reggeli után egész napos hajókirándulásra indulunk Yangshuo felé a Li folyón és megnézzük a Guilin jelképének számító híres cukorsüveg alakú karszthegyeket. A folyó vizét a benne lévő szénsav és a mészkő reakciója tartja kristály tisztán. Utunk csodálatos hegyek és földműves falvak mellett visz, és megtekinthetjük a helyi halászok nem mindennapi halászmódszerét is. Ebédünket a hajón fogyasztjuk el. Az éjszakát a parányi faluban, Yangshuoban töltjük.

13. nap: Yangshuo – Guilin – Hongkong
Utazásunkat stílszerűen egy rövid bicikliúttal zárjuk le. A faluban és a falu környékén leshetünk be a helyiek életébe (természetesen a bicikliút nem kötelező, aki nem kíván részt venni rajta, sétálni is tud a faluban).
Kora délután transzfer a Guilin-i repülőtérre, indulás haza vagy tovább Hongkongba.
Az érkezést követően transzfer a szállásra, bejelentkezés és pihenés, séta az öbölben.

14. nap: Hongkong
A reggelit követően egész napos városnézésre megyünk.
Nem mindennapi látványnak ígérkezik a város, amelynek neve Illatos kikötőt jelent. Az egykori brit fennhatóság alá tartozó város tulajdonképpen négy kisebb területből áll, amelynek egyik része Hongkong, illetve Landao szigete, a másik a szárazföldi részen lévő Kowloon, illetve egy kisebb kilenc négyzetkilométernyi sziget.
A városnézés során megtekintjük a Man Mo Templomot, majd villamossal felkapaszkodunk a Victoria csúcshoz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Kowloon szigetére és Hong Kong „Új területek” nevű részére. A hegyről lefelé jövet ellátogatunk az egykori parányi halászfaluba, Aberdeenbe, amely már a város szerves részévé vált. Útközben megnézzük a helyiek kedvelt pihenőhelyét, a Repulse-öblöt. Aberdeenben bepillantást nyerhetünk az úszófalu életébe, ahol a dzsunkákon élő helyi halászok életmódja évszázadok óta nem változott. Itt részt vehetünk egy rövid sampan-kiránduláson, s a parányi csónakokkal járhatjuk be a falut. Ezután ellátogatunk a Stanley piacra, ahol szuvenírek vásárlására is lehetőség nyílik.
Este hajókiránduláson veszünk részt az öbölben, ahonnan megtekinthetjük a Hong Kong nevezetességévé vált, minden este megtartott fényjátékot.

15. nap: Hongkong – Budapest (R)
Transzfer repülőtérre, indulás haza Budapestre.